2009 m. gruodžio 29 d., antradienis

Lietuvos tūkstantmečio ąžuoliukai


Atrodo, net besileidžianti saulė praėjusio penktadienio pavakarę džiaugėsi ir dalino savo šiltus spindulius susirinkusiems į Miklusėnų gyvenvietės aikštę. Čia buvo sodinami ąžuoliukai, skirti Lietuvos vardo tūkstantmečiui. Vietą, kurioje jie augs, paminkliniu akmeniu iš anksto pažymėjo firmos „Sonetas ir Ko“ vadovas Motiejus Jakubauskas.
- Visa šalis pažymi valstybės tūkstantmetį, negalime nuošaly likti ir mes – viena didžiausių Alytaus rajono gyvenviečių, - kalbėjo Alytaus seniūnijos seniūnas Visvaldas Dumbliauskas. – Juo labiau, kad Miklusėnai šiemet tapo visos seniūnijos centru, turime burtis, kurti naujas tradicijas.
Miklusėnų bendruomenės pirmininkas Albinas Nemunaitis pakvietė visus prisiliesti prie sodinamų ąžuoliukų, perduoti jiems savo šilumą, kad jie kažkada užaugę skleistų ją mūsų vaikams ir anūkams.
Renginyje dalyvavo Alytaus rajono tarybos nariai Juozas Lasickas ir Aloyzas Jaciunskas. Pastarasis pasidžiaugė pirmuoju prasmingu gyvenvietės aktyvo darbu, ragino žmones gražinti ne tik savo namų, bet ir visos gyvenvietės aplinką.
- Simboliška, kad sodiname ne vieną, o du ąžuoliukus. Jiems, kaip ir žmonėms vietos po saule tikrai užteks. Tegu gražiai augdami jie rodys pavyzdį ir gyventojams - gražiai sutarti, jungtis bendriems darbams, - kalbėjo Lietuvos Respublikos Seimo narys Antanas Nedzinskas.
Pasodinus ąžuoliukus, seniūnas V.Dumbliauskas padėkojo visiems dalyvavusiems ir pakvietė sugiedoti V.Kudirkos „Tautišką giesmę“. Nuskambėjęs Lietuvos himnas tarsi palaimino ir ąžuoliukus, ir juos pasodinusius žmones.
Paminklinį akmenį Miklusėnams padovanojo firmos „Sonetas ir Ko“ vadovas Motiejus Jakubauskas.

1 komentaras: